image/svg+xml

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı Öğretim Elemanı Sayın  Öğr.Gör.Cansu PARLAK’ın Çaycuma İngiliz Kültür Gündüzbakımevi’nde 12.02.2021 tarihinde saat 14.30’da “ 3-6 Yaş Grubu Öğrencilerinin Engellilere Karşı Olumlu Tutum Geliştirmesinde Bilgilendirme Çalışması” eğitimi gerçekleşmiştir. Hocamızın eğitime katılan çocukların ailelerine yazdığı mektuptaki “Siz ve kıymetli çocuğunuzun toplumdaki farklılıklara, farklı gelişen bireylere, farklı bakış açılarına yönelik olumlu tutumunuzdan dolayı tüm engelli birey ve aileleri adına teşekkürlerimi sunuyorum. Engelli vatandaşların en temel haklarından yararlanabilmeleri için toplumsal kabulde oynadığınız rol onların hayatındaki etkili dokunuşlarla size geri yansıyacaktır. Kabullenici olumlu tutumunuza minnettarlığımı sunmaktayım.” cümleleri engelli bireylere karşı olumlu tutum geliştirmenin erken çocukluk döneminden başlayıp ailelerin süreçteki rolünün önemini vurgulamaktadır.  Eğitim sonunda her çocuğa özel olarak hazırlanan ve hocamız tarafından imzalanan katılım belgesi takdim edilmiştir. Engelli bireylere karşı olumlu tutum geliştirmeye yönelik farkındalık çalışmasından dolayı hocamıza teşekkür ederiz.